Waardevolle casemanagers bijeenkomst CONCORD en EMBRAZE

Op donderdag 26 april waren de casemanagers oncologie uit regio Zuidwest weer bij elkaar om hun kennis en ervaringen te delen. Deze keer vond de bijeenkomst plaatst in het Albert Schweitzer Ziekenhuis te Dordrecht. Dat deze bijeenkomsten als waardevol worden ervaren blijkt wel uit de opkomst want uit bijna ieder ziekenhuis van het CONCORD netwerk was een oncologisch verpleegkundige aanwezig.

Er kwamen uiteenlopende onderwerpen aan bod. Er was een presentatie over de gevolgen op het gewicht van de patiënt die daalt of stijgt na een anti-tumor behandeling. Ook werd er gesproken over het gebruik van het patiëntportaal en ontstond er discussie over : “Moeten we  direct inzage geven in bijv. lab-uitslagen of moet hier enige vertraging zitten zodat de zorgprofessional ze zelf eerst kan inzien?”
Over het gebruik van medicinale cannabis waren de meningen sterk verdeeld. Wel werd terughoudendheid geadviseerd met het voorschrijven van het middel. Veel ziekenhuizen houden zich in meer of mindere mate bezig met Patiënt Reported Outcome Measures (PROM’s). In een presentatie is verteld hoe de PROM’s in één van de ziekenhuizen gebruikt wordt en vooral wat het oplevert.

De bijeenkomst werd afgesloten met een rondleiding door het longkanker centrum, breast clinic en de dagbehandelkamer van het Albert Schweitzer Ziekenhuis.

Mocht u vragen hebben   over deze bijeenkomst of een presentatie willen ontvangen dan kunt  u contact opnemen met Stephanie van Eijk. Deze bijeenkomsten – speciaal voor oncologisch verpleegkundigen – vinden twee keer per jaar plaats. De volgende zal plaatsvinden in het najaar van 2018.