Hét academisch centrum van de 21e eeuw is in gebruik

Het nieuwe Erasmus MC is in gebruik. Erasmus MC-Daniel den Hoed, onderdeel van het toonaangevend Erasmus MC Kanker Instituut, verhuisde mee naar het nieuwe gebouw. Van Rotterdam-Zuid naar het centrum. In 2020 verhuist ook het Familiehuis Daniel den Hoed naar het hart van de stad.

Alle zorgprofessionals van het Erasmus MC Kanker Instituut werken dan onder één dak. Zo kunnen zij nog nauwer met elkaar samenwerken. Alle kennis en zorg van de vertrouwde teams zit bij elkaar. Ook hebben alle artsen toegang tot de beste en modernste apparatuur. Zo maakt Erasmus MC-Daniel den Hoed een volgende stap in de topzorg aan patiënten met kanker. Familiehuis verhuist later In het Familiehuis Daniel den Hoed logeren familieleden van kankerpatiënten. Zo zijn zij in een moeilijke tijd dichtbij hun naasten. Op loopafstand van het nieuwe Erasmus MC komt een nieuw, uitgebreider Familiehuis. Als dat gebouw klaar is, is er plaats voor twee keer zoveel gasten. Medio 2020 is het zover. Tot die tijd blijft het huidige Familiehuis op Rotterdam-Zuid in gebruik. Voor de gasten rijdt er een pendelbusje op en neer naar het nieuwe Erasmus MC.

Wat gebeurt er met het gebouw op Rotterdam-Zuid? Dat ligt op dit moment nog niet vast. De gesprekken over de toekomstige bestemming worden gevoerd met de gemeente Rotterdam en een projectontwikkelaar.

Lees meer over het nieuwe Erasmus MC in deze  speciale uitgave.

Bezoekadres
Erasmus MC
Dr. Molewaterplein 40
3015 GD Rotterdam

Bereikbaarheid Actuele informatie over verkeer en OV vindt u op www.erasmusmc.nl/bereikbaarheid.
De nieuwe telefoonnummers van de poliklinieken vindt u op www.erasmusmc.nl/verhuizing