Online informatiebijeenkomst tumor first ovariumcarcinoom

Klinische genetica en Pathologie starten met Tumor First traject ovariumcarcinoom
In het kader van therapiekeuze voor ovariumcarcinoom faciliteren de afdelingen Klinische genetica en Pathologie van het Erasmus MC sinds kort tumor diagnostiek voor BRCA1 en BRCA2. Dit Tumor First ovariumcarcinoom traject houdt in dat de behandelaar de BRCA tumor analyse aanvraagt bij het Erasmus MC via de lokale patholoog. Alleen bij een afwijkende uitslag van de tumortest en/of blijvende verdenking op een erfelijke aanleg wordt de patiënte verwezen naar de afdeling Klinische Genetica van het Erasmus MC.

De financiering
De financiering van de tumoranalyse gaat via het moleculair diagnostisch tarief van de afdeling Klinische Genetica van het Erasmus MC en wordt niet gedeclareerd bij de aanvragende behandelaar.

Wat komt er aan bod?
Het Tumor First traject en de counselingsaspecten

Voor wie?
Deze bijeenkomst is voor gynaecologen, oncologen en verpleegkundig specialisten /PA betrokken bij de zorg voor ovariumcarcinoom patiënten. Deelname is mogelijk voor iedereen die werkzaam in een ziekenhuis uit het oncologienetwerk Concord (ook voor professionals uit het Embraze netwerk).

Data
14 december 2020
11 januari 2021

Tijdstip
17.30 -18.30 uur

Aanmelden
U kunt zich per e-mail aanmelden bij de secretaris van het oncologienetwerk Margie Bosman via m.bosman@franciscus.nl. Graag vermelden welke datum u wenst deel te nemen!

Vragen?
Inhoudelijke vragen kunt u mailen aan Dr. A. Wagner, Klinisch geneticus via a.wagner@erasmusmc.nl of Dr. H.J. Dubbink, Klinisch moleculair bioloog in de pathologie via h.dubbink@erasmusmc.nl.